Ülkemizin en büyük sorunlarından biridir ne yazık ki işsizlik. Anne babalar işlerinde yoğun mesai saatlerinde çocuklarının geleceği için çalışırlar, onların iyi bir eğitim alması ve iş hayatına atılması için çabalarlar. Gençler daha okul sıralarında ders çalışma saatlerinde ileride işsizlik sıkıntısı çekmemek için hep bir yarış hep bir mücadele halindedirler. Çoğu insan belli bir yaşa gelince hayatını devam ettirmek ve ihtiyaçlarını karışılamak için mesai saatlerinde çalışmaya, para kazanmaya ihtiyaç duyar. İnsanların birçoğu iş hayatına, çalışma saatlerine küçük yaşlarda atılırken birçoğu da eğitimini tamamlayarak eğitimini aldığını meslek üzerine iş hayatına atılır.İnsanların bütün bu iş arama süreçlerinde en çok ihtiyaç duyduğu yer İşkur kurumudur. Çalışma Saatiolarak kullanıcılarımızın arayacağı her iş yerinin bilgilerini rehberimize dahil ederken İşkur Kurumunu da rehberimizde geniş ölçüde yer verdik. İş arama gibi zorlu bir süreçte bir parça kolaylık sağlamak için bütün İşkur Kurumu şubelerini adres, iletişim çalışma saati bilgileriyle kayıt altına aldık. 

Bu yazımızda siz değerli kullanıcılarımıza biraz da İşkur Kurumundan bahsetmek istiyoruz. Bugünkü İşkur Kurumu, İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak 1946 yılında yılında kurulup mesai saatlerinde hizmet vermeye başlamıştır. Kurumun kuruluş amacı çalışma saatlerinde işçilere vasıflarına uygun iş bulmak, iş verenlere de aradıkları kriterlere uygun işçi bulmaktır. Ancak kurum iş piyasasındaki olumsuz durumlardan dolayı 1980'lere kadar istenilen seviyelere gelememiştir. 1980' li yıllarla birlikte ülke genelinde yaşanan olumlu ekonomik ve teknolojik gelişmelerle kurum gelişmeye başlamış ve fonksiyonları genişlemiştir. 2000 yılına gelindiğinde iş kurumlarının üstlendiği görevleri yerine getirmek ve aktif iş gücü programlarını uygulayabilen bir kurum olması amacıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu kapatılarak, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kurulmuştur. 

İşkur istihdamın yaygınlaşması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak için mesai saatlerinde çalışan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir kurumdur. Ülkemizde iş arayan istihdamında en büyük kurumdur. Her sektörden iş yeri için ülkemizin her ilinde istihdam olanakları sunmaktadır. Çalışma saatlerinde İşkur' a başvuran ya da online olarak İşkur üzerinden iş başvurusu yapan birçok kişi iş hayatına atılmaktadır. 

İşkur işsizlere iş bulmanın, personel arayan kuruluşlara işçi bulmanın yanı sıra mesai saatlerinde ihtiyacı olanlara Meslek Edinme Kursları vermektedir ve bu kursları ücretsiz verip çalışma saatlerinde kursa katılan öğrencilere de belirli bir cep harçlığı vermektedir. Ayrıca İşkur müdürlüklerinde çalışma saatlerinde çalışanların İşsizlik ödeneği, işsizlik sigortası, İşkur borçları gibi bütün gerekli işlemleri yapılmaktadır. 

Çalışma Saati' ne girdiğinizde 81 ildeki bütün İşkur Müdürlüklerinin ve ilçelerde bulunan hizmet merkezlerinin adres, iletişim, açılış saati, kapanış saati gibi bütün bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

İşsizliğin son bulması, iş arayan herkesin dilediği işte çalışması dileğiyle... 

Saygılarımızla, 
www.calisma-saati.com