Bir anne babanın en büyük mutluluğu çocuklarının sağlıklı sıhhatli, başarılı ve mutlu bir şekilde büyüdüğünü görmektir. Çocuklarına bu hayatı sağlamak için her gün yoğun çalışma saatleriyle çalışıp çabalarlar. Anne babalar için esas mesai saatleri çocuklarının eğitim öğretim hayatına dahil olmasıyla başlar. Çocuklarını okul açılış saatlerinde okullarına götürüp kapanış saatlerinde okuldan alıp ve okul dışındaki hayatlarında her gün öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olmaya çalışırken anne babalar büyük efor sarfederler. Ve her gün öğretmenlere mesai saatlerinde emanet ettikleri evlatlarının iyi bir eğitim aldığını görmeleri anne babalar için paha biçilmez bir mutluluktur..İnsanlar yaşamlarını hep birşeyler öğrenerek geçirirler. İlk bilgilerimizi ailemizde alırız ve okulla beraber öğrenme serüvenimiz başlar. Eğitim ailede başlar ve okullarda devam eder. Bir çocuk okula başladığında yazı yazmayı, okumayı, sosyalleşmeyi öğrenir. Okulda kazanacağı özgüven ile kişilik, karakter ve ruh yapısı gelişir. Okullar sayesinde geleceği şekillenir hayata atılır. 

Bir toplumun gelişmesi, ilerlemesi, çağdaşlaşması ancak ve ancak okumakla eğitim ve öğretimle sağlanır. Eğitim sistemleri bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli etkendir. Okullarımız en verimli eğitim yuvalarımızdır. 

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana sürekli gelişen eğitim sistemimiz Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olup bütün okullarımız çalışma saatlerinde Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından kontrol edilip eğitimin devamlılığı sağlanmaktadır. 

Çalışma Saati olarak Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı bütün özel ve devlet okullarına açılış kapanış saatleri, adres ve iletişim bilgileri ile geniş ölçüde yer verdik. Çalışma saatini ziyaret edip okul araması yaptığınızda bütün devlet okullarının adres, iletişim ve çalışma saatlerine, bütün özel okulların şube bilgilerine, adres, iletişim bilgilerine ve çalışma saatlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Yeni nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize ve ülkemizin geleceğine yön verecek olan öğrencilerimize 2017-2018 Eğitim Yılı 2. Döneminde başarılar dileriz... 

Saygılarımızla, 
Çalışma Saati