Cumhuriyetin, Demokrasinin bir gereği olan ve 18 yaşını doldurmuş her Türk Vatandaşının hakkı olan yöneticileri seçme hakkı Yüksek Seçim Kurulunun çalışma saatlerinde hazırladıkları seçimlerle gerçekleştirilir. Düzenlenen demokratik seçimlerde oy verme hakkına sahip her yetişkin birey seçimlere katılan siyasi partiler ve adaylardan oy vermek istediği siyasi lideri seçerek adil bir seçimin gerçekleşmesine katkı sağlar. Yapılan genel seçimlerde oy vererek ülkemizi kimin yöneteceğine karar veririz. Yüksek Seçim Kurulu tarafından mesai saatleri içerisinde hazırlanan seçim sürecinde önceden belirlenmiş olan seçim merkezlerine belirlenen günde seçim sandıklarına giderek oylarımızı veririz.Ülkemizde genel seçimler 4 yılda bir yapılmaktadır. Ancak hükümetin çalışma saatlerinde aldığı kararla bazı dönemlerde erken seçim yapılmaktır. Önümüzdeki seçim ise yine bir erken seçim olacaktır. Türk Halkı olarak 24 Haziran 2018 tarihinde seçim mesai saatlerinde yapılacak seçimle Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerimizi seçeceğiz. 

Seçim dönemlerinde her seçmenin en çok ihtiyaç duyacağı kurum İl ve İlçe Seçim Kurullarıdır. Ülkemizin yoğun bir seçim dönemine hazırlandığı şu günlerde hangi seçim kurulunun nerede bulunduğunu, il veya ilçede seçim kuruluna nasıl ulaşırım gibi sorularının cevabını Çalışma Saati' nde bulmanız için bütün seçim merkezleri kayıt altına aldık. Rehberimizi ziyaret ettiğinizde bütün seçim kurulu merkezlerinin adres, iletişim bilgileri ve çalışma saati bilgilerini kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Sizlere biraz da Yüksek Seçim Kurulunun bazı görev ve yetkilerinden bahsedelim: 

Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimlerin bir düzen ve dürüstlük içerisinde yürütülmesi için mesai saatlerinde her türlü konuyla ilgilenir. Yüksek Seçim Kurulu çalışma saatlerinde Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim tutanaklarını kabul eder ve Cumhurbaşkanı adına seçildiğine dair tutanağı düzenler. 

Yüksek Seçim Kurulu mesai saatlerinde seçmen kütüğüyle ilgili her türlü işlemleri yapar ve seçmenleri bilgilendirir. Ayrıca mesai saatlerinde Engelli seçmenlerin ve yurt dışındaki seçmenlerin seçimlere katılması için gerekli işlemleri yapar ve tedbirleri alır. Yüksek Seçim Kurulu her seçim sürecinde çalışma saatlerinde oy pusulalarının kanunlara uygun şekilde hazırlanmasını sağlar ve bütün bu süreçte İl ve İlçe Seçim kurullarına zamanında ve eksiksiz şekilde ulaştırılmasını sağlar. Yani kısaca diyebiliriz ki Yüksek Seçim Kurulu her seçim döneminde çalışma saatlerinde seçimlerin demokratik ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için bütün faaliyetleri yürütür. 

Çalışma Saati' ni ziyaret ederek bütün il ve ilçe seçim kurullarına, seçim merkezlerine saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz... 

Saygılarımızla, 
Çalışma Saati