Kanunlara uygun bir sözleşme yapılacağı zaman, bir araç satış işleminde ya da bir anlaşma yapılacağı zaman en ihtiyaç duyulan kurum olan Noterler Çalışma Saati' nde. Anlaşmalar, vekaletler, sözleşmeler, devir işlemleri gibi işler zorlu ve yorucu işlerdir. Örneğin bir vekalet vereceğimiz zaman, ya da yapacağımız bir sözleşmeyi yasallaştıracağımız zaman hemen aklımıza ilk gelen şey acaba en yakın noter nerede, nasıl ulaşılır acaba çalışma saati bitmeden yetişebilir miyim gibi sorulardır. Çalışma Saati olarak, yola çıkışımızın temel amacı iş dünyası ile ilgili hangi iş yeri nerede, iletişim bilgileri nedir, açılış saati ve kapanış saati nedir gibi bütün sorularınıza gereksiz bilgilere boğulmadan cevap verebilmektir.Bu doğrultuda en çok ihtiyaç duyduğumuz kurumlardan biri olan noterler de Çalışma Saati' nde siz değerli kullanıcılarımızın bilgisine sunuldu. Sizlere biraz da noterler hakkında bilgi vermek istiyoruz: Noterlik görevi Adalet Bakanlığı tarafından Hukuk Fakültesi mezunu olup gerekli stajlarını tamamlamış Noterlik Belgesi almış kimselere verilen bir görevdir. Noterler çalışma saatlerinde hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek amacıyla işlemleri kanunlara uygun şekilde belgelendirir. Mesai saatlerinde yoğun bir şekilde çalışan noterlerin birtakım görevleri vardır. 

Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: Noterler çalışma saatlerinde yapılması kanun tarafından başka bir kuruma verilmemiş hukuki işlemleri düzenlerler. Noterler çalışma saatlerinde gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yaparlar. Kişiler arasında yapılan sözleşmeleri onaylarlar. Noterler çalışma saatlerinde gerekli resmi belgeler yerine mühürlü 'aslı gibidir' belgesini verir. Noterler mesai saatlerinde bir belge için dil çevirisini onaylarlar. Noterler protesto, ihbarname ve ihtarname gönderirler. Noterler özel olarak yapılan çekilişlerde bulunurlar. Noterler çalışma saatlerinde saklanmak için getirilen emanetleri kanunlara uygun olarak saklanmasını sağlar. Noterler mesai saatlerinde şahısların bıraktıkları vasiyetnameleri saklarlar. Yine çalışma saatlerinde her türlü tebligat işlemlerini yapabilirler. 

Böylesine önemli bir kurum olan, ülkemizde çalışma saatlerinde hizmet veren noterlerin hepsini Çalışma Saati' nde bulmanız mümkündür. Rehberimize girip noter araması yaptığınızda bütün noterleri adres, iletişim bilgileri ve çalışma saati bilgileri ile saniyeler içerisinde bulabilirsiniz. 

Sizler de hala Çalışma Saati' yle tanışmadıysanız rehberimizi ziyaret ederek aradığınız her iş yerinin, devlet kurumunun bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

Saygılarımızla, 
Çalışma Saati